Pozornica

Ruska opera otvorila sezonu u milanskoj Skali

Ruska opera otvorila sezonu u milanskoj Skali
Foto: Tanjug/AP | Ruska opera otvorila sezonu u milanskoj Skali

Premijera opere ruskog kompozitora Modesta Musorgskog (1839–1881) "Boris Godunov" otvorila je novu sezonu u čuvenoj milanskoj Skali, a prisustvovao je i italijanski predsjednik Serđo Matarela i drugi zvaničnici, javlja Tas.

U naslovnoj ulozi bio je ruski pjevač Ildar Abdrazakov, kome je Matarela poželio sreću, a u podjeli opere koju je postavio Danac Kasper Holten bilo je još umjetnika iz Marinski pozorišta iz Petrograda.

Pored Matarele operi izvedenoj na ruskom jeziku prisustvovali su premijerka Đorđa Meloni i predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lejen, navodi Tas.

Uoči premijere "Borisa Godunova" ukrajinski generalni konzul u Milanu Andrej Kartiš je tražio od uprave pozorišta da otkažu izvođenje, ali mu je odgovoreno da su Musorgski i pjesnik Aleksandar Puškin (1799-1837), na čijoj drami je opera zasnovana, stvaraoci čija se djela nalaze u riznici svjetske kulture.

Publika je toplo prihvatila premijeru ruske opere, a nekadašnji italjanski premijer Mario Monti je rekao Tasu da je tog dana bila "muzika bez politike".  

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije