Pozornica

Pratite nas na Google news

Sabor folklora okupio 12 kulturno umjetničkih društava

Sabor folklora okupio 12 kulturno umjetničkih društava
Foto: Srna | Sabor folklora okupio 12 kulturno umjetničkih društava
Srna

KOTOR VAROŠ - U okviru manifestacije "Kotorvaroško kulturno ljeto" održan je Sabor folklora, na kojem je učestvovalo 12 kulturno-umjetničkih društava čiji su članovi u svečanom defileu prošli kroz Kotor Varoš.

Na Saboru folklora sinoć su nastupili Folklorni ansambl "Kotor Varoš", Kulturno-umjetničko društvo /KUD/ "Brio Rudar" iz Maslovara, KUD "Šarenica" iz Prijedora, Srpsko prosvjetno i kulturno društvo /SPKD/ "Prosvjeta" iz Kneževa, KUD "Potkozarje" iz Potkozarja, RKUD "Vaso Pelagić" iz Banjaluke. 

Nastupili su i članovi KUD "Petar Kočić" iz Nove Topole, KUD "Radost" iz Teslića, KUD "Đerdan" iz Trna, SPKD "Prosvjeta" iz Prnjavora, KUD "Dušan Stanković" iz Čečave i ansambl "Žubor" iz Kotor Varoša. 

Svi učesnici su pjesmom i igrom predstavili folklornu tradiciju svojih krajeva, a velikim aplauzom nagrađen je nastup svih učesnika. 

Direktor kotorvaroškog Centra za kulturu, sport i informisanje Dragan Zeljković i predsjednik Folklornog ansambla "Kotor Varoš" Sanela Popović uručili su zahvalnice i prigodne poklone predstavnicima svih folklornih društava. 

Popovićeva je istakla da je prijateljstvo sa kulturno-umjetničkim društvima veoma važno u pogledu očuvanja i njegovanja tradicije. 

Organizator ove manifestacije, koja se tradicionalno održava u Kotor Varošu, bio je Centar za kulturu, sport i informisanje. 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije