Pozornica

Saga o prijateljstvu, ljubavi i najbližima: "O medvjedima i ljudima" u NPS

Saga o prijateljstvu, ljubavi i najbližima: "O medvjedima i ljudima" u NPS
Foto: Narodno pozorište Sarajevo | Saga o prijateljstvu, ljubavi i najbližima: "O medvjedima i ljudima" u NPS

SARAJEVO - Dramska predstava "O medvjedima i ljudima" autora i režisera Saše Anočića na daskama Narodnog pozorišta Sarajevo (NPS) biće izvedena 12. juna sa početkom u 19.30.

Saša Anočić je bio višestruko nagrađivani glumac, autor i režiser, a svojom predstavom "Kauboji", postavljenom 2008. godine u Teatru Exit i osmišljenom kao kombinacija drame i mjuzikla, napravio je svojevrsnu prekretnicu u pozorištu.

"'O medvjedima i ljudima' je predstava o prijateljstvu, ljubavi i odnosu prema našima najbližima. Svi likovi su kroz život stekli neko 'oštećenje'. To 'oštećenje' ih u pojedinim situacijama nagoni da se ponašaju poput medvjeda. Ali to ne znači da se radi o lošim ljudima. Niti da se ti parovi, ustvari, ne vole. Oni samo postaju 'medvjedi' - pri tome se misli da postaju grubi i teški svojim bližnjima. A znamo da medvjedi negdje, duboko ispod krzna, skrivaju i svoje dobro srce… Inače, ne bi svako dijete jednog medu imalo", zapisao je Saša Anočić o predstavi.

U predstavi igraju Mediha Musliović, Aleksandar Seksan, Minka Muftić, Milan Pavlović, Nerman Mahmutović, Sanela Pepeljak, Aldin Omerović, Merima Lepić Redžepović, Vedran Đekić, Isa Seksan, Adnan Cico i Mirza Balić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije