Pozornica

Sahranjena Slobodanka Caca Aleksić

Sahranjena Slobodanka Caca Aleksić
Foto: N.N. | Sahranjena Slobodanka Caca Aleksić

BEOGRAD - Legendarna rediteljka Slobodanka Caca Aleksić sahranjena je danas u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu u prisustvu porodice, kolega i poštovalaca njenog djela.

Glumica Suzana Lukić oprostila se dirljivim riječima isperd kapele prije nego što je povorka krenula ka grobu.

"O Caci govoriš dok god možeš da pričaš, a i to ne bi bilo dovoljno. Došla sam kao devojčica pre više od deceniju u Puž. Odmah me je primila u svoju porodicu. Taj div od žene koji ni tada nije dozvolio da se jedno mlado biće nervira, da ne može da spava, da pati. E, takva je bila naša Caca, Slobodanka Aleksić, ta koja je uzela mene, njeno buduće patuljče. Caca u nekima od nas nije ostavila samo trag, ona je ostavila planine, mora, prostranstva... Naša Caca i njen Branko i njihov Puž, naš Puž", kazala je Lukić.

Prije sahrane danas je u Pozorištancu Puž održana komemoracija povodom smrti Slobodanke Cace Aleksić.

Rediteljka Slobodanka Caca Aleksić preminula je prije tri dana nakon kratke i teške bolesti. Rođena je 1941. godine u Beogradu.

Počela je da režira u Zrenjaninskom pozorištu, a zatim u Ateljeu 212, u Narodnom pozorištu, Beogradskom dramskom pozorištu.

Sa svojim suprugom Brankom Milićevićem osnovala je Pozorište Puž, čiji je bila prvi direktor sve do 2005. godine i u kome je radila do svoje smrti.

Predstave za djecu koje je režirala imale su ogroman uspjeh o kojem svjedoče i brojne nagrade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije