Pozornica

Saradnja DP RS i Malog pozorišta "Duško Radović": "Crvenkapica" i "Lav" u Beogradu

Saradnja DP RS i Malog pozorišta "Duško Radović": "Crvenkapica" i "Lav" u Beogradu
Foto: Dječije pozorište Republike Srpske | Saradnja DP RS i Malog pozorišta "Duško Radović": "Crvenkapica" i "Lav" u Beogradu

BANJALUKA - Već sedmi put Dječije pozorište Republike Srpske (DP RS) gostuje u Beogradu i nastavlja saradnju sa Malim pozorištem "Duško Radović" u razmjeni predstava i susreta dva ansambla, saopšteno je iz nacionalnog teatra Srpske za djecu.

Kako navode iz DP RS, na sceni "Duška Radovića", 28. novembra glumci će dva puta odigrati "Crvenkapicu" u režiji Ljudmile Fedorove, a 29. novembra "Bio jednom jedan lav", u režiji Nikole Bundala.

"Posebnost izvođenja predstave 'Bio jednom jedan lav', koja je nastala u čast Duška Radovića, je što će se upravo njegovi stihovi i predstava njemu u čast odigrati baš 29. novembra, na njegov 101. rođendan", pojašnjeno je iz DP RS.

Podsjećamo, Malo pozorište "Duško Radović" u februaru ove godine je gostovalo u Banjaluci sa predstavama "Bambi", u režiji Bojane Lazić i "Snežna kraljica", u režiji Damjana Kecojevića.

"Ova lijepa tradicija tako već sedmi put  malim Beograđanima predstavlja produkciju nacionalnog teatra Republike Srpske, a potom i mališani Republike Srpske, sa radošću dočekuju pozorišne junake iz Beograda. Razmjenom predstava dva teatra na godišnjem nivou na reprezentativan način sagledavaju snage svojih ansambala i u najboljem promovišu uzajamnost i bliskost polja kulture Republike Srbije i Republike Srpske", zaključeno je u saopštenju DP RS.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije