Pozornica

Sedam predstava pred mrkonjićkom publikom

Sedam predstava pred mrkonjićkom publikom
Foto: N.N. | Sedam predstava pred mrkonjićkom publikom

​MRKONJIĆ GRAD - Jedanaesto izdanje Dana pozorišta Mrkonjić Grad biće održano od 4. do 9. avgusta u pozorišnoj sali Kulturno-sportskog centra "Petar Kočić", a mrkonjićka publika biće u prilici da pogleda ukupno sedam predstava.

Dane pozorišta otvoriće domaćini iz Gradskog pozorišta Mrkonjić Grad u nedjelju, 4. avgusta, sa početkom u 19.30, predstavom "Klasni neprijatelj". Autor predstave je Nejdžel Vilijams, a u istoj igraju Nataša Šćepanović, Marija Ubović, Dejan Grahovac, Mario Perać, Nebojša Kalaba, Marko Rosić, Živodrag Pejić, Dejana Anđelić, Dragana Arsenić i Anastasija Gvozdenac.

Tradicionalno, predstava domaćina igraće van takmičarske konkurencije, dok će takmičarski program početi u ponedjeljak, 5. avgusta, s početkom u 20 časova. Od ponedjeljka sve predstave igraće u ovom terminu, a prva koja će se boriti za nagradu jeste predstava "Ko je ovde idiot" koju potpisuje "Yugoart" iz Beograda. U komadu rađenom po motivima jednočinke "Idiot" Muze Pavlove igraju Milan Kalinić i Srđan Ivanović.

Drugog takmičarskog dana u utorak, 6. avgusta, publici će se predstaviti Gradsko pozorište "Jazavac" iz Banjaluke komadom "Malo blago". Tri ženske generacije jedne porodice u ovom komadu igraju Nataša Ivančević, Slađana Zrnić i Belinda Božičković, a predstavu je pisala Elen Marfi.

Sljedećeg takmičarskog dana na sceni ovog pozorišnog festivala predstaviće se mladi glumci s Akademije umjetnosti iz Banjaluke komadom "Porodične priče", rađenom po tekstu Biljane Srbljanović. Predstavu potpisuje "Nezavisna produkcija Banjaluka/Beograd", istu je režirala Dragana Đedović, dok su za igru zaduženi Milica Glogovac, Nemanja Bajić, Andrija Duje Martinić i Jelena Jandrić.

Publika u Mrkonjić Gradu gledaće i "Korifej teatar" iz Kolašina u Crnoj Gori, a u pitanju je komad "Krivica" autora Nebojše Romčevića, u kojem igraju Anđelija Rondović i Đorđije Tatić.

U petak, 9. avgusta, u sklopu pratećeg programa festivala pod nazivom "Kultura pamćenja" igraće monodrama "Priča koja luta svijetom". Monodrama je rađena po tekstu Tihomira Levajca, a izvodi je glumica Narodnog pozorišta Republike Srpske Radenka Ševa. Ovo će biti ujedno i posljednji dan festivala, a nakon monodrame u čast pobjednika Dramska grupa Medicinske škole Doboj izvešće komad "Nada", po tekstu i u režiji Mire Stanišev.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije