Pozornica

Sjajna atmosfera i gosti iz Evrope na Trećem austrijskom balu u BiH

Sjajna atmosfera i gosti iz Evrope na Trećem austrijskom balu u BiH
Foto: N.N. | Sjajna atmosfera i gosti iz Evrope na Trećem austrijskom balu u BiH

SARAJEVO.- Raskošan program, veliki broj zvanica i sjajna balska atmosfera obilježile su Treći Austrijski bal u Sarajevu koji je održan proteklog vikenda u raskošnoj sarajevskoj Vijećnici. Austrijski bal je gala manifestacija čijom je organizacijom Sarajevo svrstano prije tri godine na listu svjetskih gradova u kojima se ona održava.

Na crvenom tepihu zvanice su pokazale svoja glamurozna izdanja, a Treći austrijski bal u Sarajevu počeo je intoniranjem himni Bosne i Hercegovine i Austrije, te izvedbom Beethovenove “Ode radosti”.

Austrijski bal otvorili su debitanti plesnog kluba "Aster“, a upotpunili renomirani umjetnici, kao što su Sonja Šarić i Wilfried Zelinka, iz Opere Grada Graza, Udruženje umjetnika "Bellarte", plesni orkestar Big Band Bad Gleicheberg, plesni par Sercan i Zeynep, Cubalcanika, kubanski muzički sastav, te Robert Werner, poznati pijanista i zabavljač iz Beča. KUD Jedinstvo iz Splita, najtrofejniji i jedan od najstarijih hrvatskih folklornih društava pridružilo se popisu svjetski poznatih umjetnika koji su nastupili na ovoj veoma cijenjenoj priredbi.

Zinaida Jamakosmanović, predsjednica udruženja Austrijski bal u Bosni i Hercegovini istakla je svoje zadovoljstvo činjenicom da je Vijećnica bila prepuna poklonika muzike, pjesme i plesa. Naglasila je kako je organizacija ovakvog događaja izuzetno zahtjevna tehnički i financijski, te se u ime organizatora zahvalila mnogobrojnim prijateljima i sponzorima (BH Telecom, Raiffeisen banka, Sparkasse banka, RIWO systems, Sarajevska pivara, Fis Vitez, Progresys, Uniqa osiguranje, Julius Meinl, Centrotrans, Austronet).

Zvanicama se obratio i gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka kazavši da je ova jedinstvena manifestacija u Vijećnici dokaz prijateljstva te nastavak dobre suradnje Beča i Sarajeva. Gradonačelniku Skaki i Ministru kuture i sporta KS Mirvadu Kuriću uručene su zahvalnice, od strane organizatora.

Vješto pripremljen program koji je vodio šarmantan voditeljski par Maja Miralem i Dejan Kukrić, očarao je goste bala. Do kasno u noć uživalo se u notama svjetski poznatih skladatelja, ukusnoj hrani i odličnoj atmosferi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije