Pozornica

Sjećanje na Dragana Banjca u banjalučkoj školi

Sjećanje na Dragana Banjca u banjalučkoj školi
Foto: Dječije pozorište RS | Sjećanje na Dragana Banjca u banjalučkoj školi

Osnovna škola "Dositej Obradović" iz Banjaluke ovogodišnji Svjetski dan pozorišta posvetila je uspomenama na učenika ove škole, Dragana Banjca, nedavno preminulog glumca Dječijeg pozorišta Republike Srpske.

"Glumci Dječijeg pozorišta često su bili učesnici  programa koji su organizovani povodom Svjetskog dana pozorišta, a pozorišne lutke i kostimi, stizali su iz naše kuće u ovu školu, kako bi mališani doživjeli susret i sa živim likovima, ali i lutke-junake pozorišnih predstava. Ovaj p Glas Srpske ut, učenici su program posvetili Draganu Banjcu", saopštili su iz Dječijeg pozorišta RS.

Međunarodnu poruku za Svjetski dan pozorišta pročitala je Ema Krstanović, učenica šestog razreda, a potom je emitovan kratki biografski dokumentarni film o Draganu Banjcu, kojim je Dječije pozorište RS ispratilo svog kolegu.

"Zatim je učenik devetog razreda, Pavle Vukajlović, član dramske sekcije, odjeven kao lovac, sličnog kostima kakav je bio kostim Lovca Dragana Banjca iz čuvene predstave "Crvenkapa" svojim riječima ispričao priču o dječaku Draganu, banjalučkom đaku, koji je proslavio i svoju školu koračajući pozorišnim daskama", naveli su iz Dječijeg pozorišta RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije