Pozornica

Pratite nas na Google news

​Slovenački teatar "Harlekin" otvara festival amaterskih pozorišta

​Slovenački teatar "Harlekin" otvara festival amaterskih pozorišta
Foto: N.N. | ​Slovenački teatar "Harlekin" otvara festival amaterskih pozorišta
Srna

TESLIĆ - Teatar "Harlekin" iz slovenačkog grada Postojne otvoriće večeras u Tesliću Festival eks-Ju pozorišta, koji okuplja glumce amatere sa prostora bivše Jugoslavije.

Slovenci će treći Festival otvoriti predstavom "Podalpska žrepca", najavljeno je iz Opštinske uprave Teslić. Sljedeća predstava planirana je za 22. novembar kada će nastupiti "Zvezdara teatar" iz Beograda sa predstavom "Žensko srce u šinjelu".

Amatersko pozorište "Branislav Nušić" iz Šida nastupiće 30. novembra predstavom za djecu "Neću da ćutim", a banjalučki "Dis teatar" predstaviće se 7. decembra predstavom "Šta je zapravo radio Tom".

Za 15. decembar je najavljena predstava "Narodni poslanik" Amaterskog dramskog pozorišta "Branislav Nušić" iz Teslića, koje i organizuje manifestaciju. Direktor Festivala Danica Diamant rekla je da će ove godine gosti biti pozorišta koja su ostvarila značajne rezultate u svojim gradovima i šire.

Predstave će se biti igrane u bioskopskoj sali, a ulaz je besplatan, osim one u izvođenju "Zvezdara teatra" iz Beograda. Pokrovitelj Festivala je načelnik opštine Milan Miličević. 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije