Pozornica

"Snješkovo" otvorilo vrata za mališane

"Snješkovo" otvorilo vrata za mališane
Foto: N.N. | "Snješkovo" otvorilo vrata za mališane

BANJALUKA - Humanitarna manifestacija "Snješkovo" na radost brojnih mališana otvorena je juče ispred Dječijeg pozorišta Republike Srpske.

Malu publiku ispred pozorišta dočekali su Snješko Bijelić, Ivica i Marica, kao i Deda Mraz i Sveti Nikola, što je izazvalo pravo oduševljenje.

Manifestaciju su otvorili predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović i direktor Dječijeg pozorišta RS (DP RS) Predrag Bjelošević.

Cvijanovićeva je istakla da je Dječije pozorište RS jedna od najvažnijih institucija kulture Republike Srpske.

"Zadovoljna sam što Vlada ima priliku da, zajedno sa ovom institucijom, i zajedno sa djecom, a isto tako i roditeljima, upriliči jedan ovakav događaj. Mi za ovu instituciju izdvajamo milion maraka godišnje i to investiranje je apsolutno opravdano. Investirali smo i million i po maraka da bi se izvršila sanacija i prilagođavanje prostorija kako bi ova ustanova i u budućnosti mogla da funkcioniše", naglasila je Cvijanovićeva.

Ulaz na manifestaciju "Snješkovo" je besplatan a da mališanima budu donirani slatkiši pobrinuli su se Vlada Republike Srpske kao pokrovitelj i kompanija "M:tel", kao prijatelj manifestacije, koji su, prema riječima Predraga Bjeloševića, direktora DP RS, od početka uz "Snješkovo".

Manifestacija je humanitarnog karaktera, a prikupljena sredstva i pokloni biće donirani Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije