Pozornica

"Šta ćemo sad" za kraj jubilarne sezone u NP Mostar

"Šta ćemo sad" za kraj jubilarne sezone u NP Mostar
Foto: N.N. | "Šta ćemo sad" za kraj jubilarne sezone u NP Mostar

MOSTAR - Izvedbom predstave "Šta ćemo sad" autora Branka Đurića Đure, u režiji Ahmeda Imamovića, proteklog vikenda spuštena je zavjesa na pozorišnu sezonu u Narodnom pozorištu Mostar.

Pored dobro poznatih pozorišnih komada "Ne igraj na Engleze", "Ajmo na fuka", "Alfa Beta", "Šta ćemo sad", "To", ove sezone publika je bila u prilici da uživa i u tri premijere - "Što te nema" Marijane Aracki, u režiji Erola Kadića, rađena u koprodukciji s HNK Mostar i NPRS Banjaluka, zatim "Identitluk" prema motivima djela Amina Maaloufa, u režiji Tanje Miletić Oručević, nastala u koprodukciji s HNK Mostar i SIU Mostar, te "Huzur" Martine Mlinarević u režiji Alme Lapajne. Sve tri predstave izazvale su veliki interes i pozitivne reakcije publike, te su izvođene na scenama širom BiH.

"Ove sezone obilježili smo jubilarnih sedamdeset godina postojanja Narodnog pozorišta Mostar nizom različitih događaja, ugostili smo brojne predstave i događaje na sceni NPM, učestvovali na festivalu 'Tuzlanski pozorišni dani 2019' u Tuzli, te bili dio manifestacije 'Noć teatra BiH 2019'", naveli su u ovoj teatarskoj kući.

Napomenuli su da, iako su u drugom dijelu sezone bili spriječeni realizovati brojne aktivnosti i već dogovorena gostovanja, sezona je bila vrlo uspješna.

"U narednom periodu očekuju nas gostovanja na 'Festivalu glumca BiH' u Konjicu, zatim na 'Pozorišnim/Kazališnim igrama BiH' u Jajcu, te na festivalu 'Marulićevi dani' u Splitu. Osim navedenog, mostarska publika ni tokom ljeta neće ostati uskraćena za nova pozorišna uzbuđenja, jer će značajan dio manifestacije 'Mostarsko ljeto 2020' biti posvećen upravo teatru, a predstave će se igrati na otvorenom, na platou ispred Centra za kulturu Mostar", kazali su u NP Mostar.

Nove susrete na sceni Narodnog pozorišta zakazali su za septembar, krajem kojeg će se održati i 17. međunarodni festival komedije "Mostarska liska 2020", s najboljom domaćom produkcijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije