Pozornica

Šta se sve desi dok dočekamo majstora

Šta se sve desi dok dočekamo majstora
Foto: N.N. | Šta se sve desi dok dočekamo majstora

Pozorišna grupa "AKT Alija Sirotanović" predstaviće se večeras u Domu omladine u Banjaluci novim komičnim komadom "Čekajući majstora".

Dušan Jokić iz ove pozorišne grupe, koji izvodi komad "Čekajući majstora", kaže da njime kroz humor planira prikazati kako je to čekati majstora kada dođe do nekog kvara u domu.

"Sam naziv 'Čekajući majstora' treba da predstavi jedan dugi životni period. Svako od nas čeka majstora da nešto popravi, i to je dug period, i onda mi kroz ovaj komad objašnjavamo šta se sve dešava dok ga čekamo", priča Jokić.

Komičar dodaje da glumi kako je kod njega u domu pokvarena jedna vitrina i dok je dočekao majstora, mnoge stvari su se promijenile.

"Dok je majstor došao, u Venecueli je počela kriza. Usvojeni su novi zakoni, naša zemlja je dobila svemirsku agenciju i tako te stvari. Svašta može da se desi dok čekamo", istakao je Jokić.

Novi komad popularnih "Sirotanovića" biće prikazan u tri čina, a Jokić kroz šalu ističe da ni sam nije siguran šta to tačno znači.

"Prvi čin će prikazati kako izgleda poziv majstoru, drugi čin je dolazak mojih roditelja i treći čin je dolazak majstora", priča Jokić.

"Sirotanovići" će kroz ovaj komad prikazati sve uobičajene rečenice koje spadaju u neuobičajenu vremensku distancu koja se zove čekajući majstora. Astronomija ima svjetlosne godine, a majstori imaju svojih "eto me za deset minuta". Tih deset minuta su otprilike tri svjetlosne godine, zaključuju "Sirotanovići".

"Prikazaćemo šta se to sve dogodi za majstorovih 10 minuta, koliko mu treba da dođe", dodaje Jokić.

Ovaj komad će večeras biti premijerno izveden jer, kako Jokić ističe, do sada se "Sirotanovići" nisu bavili tematikom čekanja majstora.

Ulaz na premijeru predstave u Domu omladine će biti pet KM, a ko nije u mogućnosti da plati, za njega će ulaz biti besplatan.

Rezervacije karata se mogu izvršiti putem Facebook stranice komičarske grupe "Sirotanovići" ili putem mobilnog telefona 065/702-013

"Zasad prodaja karata ide odlično, kao što je išla za meč Crvena zvezda - Liverpul. Ako nastup slučajno ne počne na vrijeme, nemojte ići nikud, eto me za desetak minuta", rekao je kroz šalu Jokić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije