Pozornica

Susret veterana u Zvorniku "Budi srećan - igraj folklor"

Susret veterana u Zvorniku "Budi srećan - igraj folklor"
Foto: Srna | Susret veterana u Zvorniku "Budi srećan - igraj folklor"

ZVORNIK - U Zvorniku je večeras održan Peti susret folklornih ansambala veterana folklora, na kome su učestvala kulturno-umjetnička društva iz Srbije i Republike Srpske.

Susret folklornih ansambala pod nazivom "Budi srećan - igraj folklor" održan je pod pokroviteljstvom grada Zvornika, a u organizaciji zvorničkog Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva /SPKD/ "Prosvjeta".

Predsjednik SPKD "Prosvjeta" Zvornik Rade Perić rekao je novinarima da se ovim susretom folklornih ansambala održava, njeguje i čuva tradicija naroda iz Srbije i Republike Srpske.

"Tu su ljubitelji naših narodnih igara i pjesama i drago mi je da je naš grad domaćin ovoj lijepoj manifestaciji", rekao je Perić.

On je dodao da na ovom festivalu narodnih igara i pjesama učestuje 18 ansambala sa oko 200 učesnika iz Republike Srpske i Srbije.

"Učesnici festivala iskoristili su priliku da prošetaju gradom i obiđu istorijske znamenitosti Zvornika, kao i Malog Zvornika gdje su obišli 'Podzemni grad Karađorđevića'", rekao je Perić.

Predstavnik folklornog ansambla "Masuka" iz Velike Plane Valentina Stevanović rekla je da njen ansambl dolazi prvi put u ovaj grad i da su puni pozitivnih utisaka.

"Takođe, puni smo entuzijazma da pokažemo zvorničkoj publici igre iz Srbije, tačnije Crnorečja", rekla je ona.

Nakon završetka festivala, za učesnike je organizovano večernje druženje. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije