Pozornica

Susreti veterana u folkloru otvorili "Šamačko ljeto"

Susreti veterana u folkloru otvorili "Šamačko ljeto"
Foto: Srna | Susreti veterana u folkloru otvorili "Šamačko ljeto"

Manifestacija "Šamačko ljeto" otvorena je sinoć susretima veterana kulturno-umjetničkih društva (KUD) iz Republike Srpske i Srbije.

Manifestaciju je otvorio načelnik opštine Šamac Đorđe Milićevi, koji je istakao da je dvomjesečna manifestacija "Šamačko ljeto" organizovana u okviru projekta "Sjeverna kapija", koji opština realizuje sa Udruženjem građana "Centar za promociju evropskih vrijednosti - evro plus" iz Doboja.

"Ukupan iznos projekta koji realizuje opština Šamac je 187.000 evra, od čega su 150.000 evra bespovratna sredstva donatora, dok je ostalo učešće opštine", rekao je Milićević.

Članovi kulturno-umjetničkih društava prodefilovali su ulicama Šamca i na Gradskom trgu odigrali zajedničko kolo.

Svojim koreografijama predstavili su se članovi Udruženja žena "Ivanin zlatni vez" iz Pisara, KUD "Šamac", Veterani "Iskon" iz Šimanovaca, KUD "Modriča", KUD "Potkozarje", Folklorni ansambl SPKD "Prosvjeta" iz Brčkog, KUD "Koreni" iz Bačke Palanke, KUD "Ostrovo", SPKD "Prosvjeta" Prnjavor, KUD "Arilje" i KUD "Petar Kočić" iz Čelareva.

Predsjednik Udruženja žena "Ivanin zlatni vez" Ivana Bendarević rekla je Srni da su srećni jer otvaraju "Šamačko ljeto" i što imaju podršku opštine.

Željko Krekić, predstavnik veterana iz Šimanovaca, kaže da su prvi put u Šamcu i vjeruje da će se druženje nastaviti, na opštu radost svih - mlađih i starijih.

Dragana Marjanović, predsjednik KUD-a "Petar Kočić" iz Čelareva, rekla je da je ovo njihovo prvo gostovanje u Šamcu, gdje će se predstaviti igrama iz Vladičinog Hana.

Borka Pavlović, predstavnik SPKD "Prosvjeta" iz Prnjavora, čestitala je organizatoru za okupljanje velikog broja kulturno-umjetničkih društava.

Organizator Susreta veterana, koji se održavaju pod sloganom "Šta nam mogu godine kad je srce mlado", je KUD "Ivanin zlatni vez" iz Pisara kod Šamca.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije