Pozornica

"Sve je to iz kuće" na daskama Bosanskog narodnog pozorišta Zenica

"Sve je to iz kuće" na daskama Bosanskog narodnog pozorišta Zenica
Foto: Bosansko narodno pozorište Zenica | "Sve je to iz kuće" na daskama Bosanskog narodnog pozorišta Zenica

ZENICA - Predstava "Sve je to iz kuće" autorke Emine Omerović, u režiji Ajle Bešić, nastala u produkciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, biće odigrana na sceni ove kulturne institucije 28. septembra od 20 časova.

Dramaturgiju predstave potpisuje Nedžma Čizmo, scenografiju Miran Kuduzović, kostimografiju Amina Musić, a muziku Rijad Kaniža.

"'Sve to je iz kuće' je porodična drama koja govori, prije svega, o važnosti komunikacije između roditelja i djece. Tekst se na jedan suptilan način bavi temom vršnjčakog nasilja, gdje je fokus prvenstveno na tome kako će roditelji reagirati na slučaj koji se desio među tinedjžerima", zapisala je o predstavi dramaturginja Nedžma Čizmo.

Takođe, zapisala je dalje, komad govori o licemjernosti društva koje nameće da je porodica i ono što se čuva "među četiri zida" sveto, ali se unutar tih zidova često kriju brojne tajne, neizgovorene istine, sumnje i strahovi, koji nastaju iz želje da zaštitimo sebe, ali i svoje bližnje.

"Koliko, zapravo, sve porodice nalikuju jedna na drugu i da li smo uopšte u stanju kreirati autentičnu porodicu, ni sličnu onima oko nas? Da li, ustvari, samo kreiramo autentičnu sliku o nama kakvi bi voljeli da smo? Samo se čini da i te slike sve više liče jedna na drugu...", riječi su Nedžme Čizmo.

U predstavi igraju Adna Kaknjo, Anđela Ilić i Adem Smailhodžić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije