Pozornica

Obilježeno 20 godina folklornog ansambla "Prosvjeta"

Obilježeno 20 godina folklornog ansambla "Prosvjeta"
Foto: Srna | Svečanom akademijom obilježeno 20 godina folklornog ansambla "Prosvjeta"

PRNJAVOR - Srpsko prosvjetno i kulturno društvo (SPKD) "Prosvjeta" iz Prnjavora svečanom akademijom u Centru za kulturu obilježilo je večeras 20 godina od formiranja folklornog ansambla.

Predsjednik društva Borka Pavlović istakla je da je ovo bila prilika da se pojedincima oda priznanje za nesebičan rad i pomoć u razvoju folklornog ansambla.

"Najveće priznanje, odnosno Zlatnu povelju društva dobio je Branko Milišić, a Plakete sa zlatnim grbom rukovodioci naših folklornih sekcija", naglasila je Pavlovićeva.

Umjetnički rukovodilac SPKD "Prosvjeta" Branko Milišić podsjetio je da su članovi ovog društva tokom protekle dvije decenije imali brojna gostovanja širom Evrope zbog čega su dobili veliki broj nagrada i priznanja za svoj rad.

"Ponosni smo na veliki broj članova, imamo dobar fondus narodnih nošnji, posjedujemo ili originalne nošnje ili replike za sve koreografije koje izvodimo", rekao je Milišić.

Dragana Sever, član folklornog ansambla više od 15 godina, večeras je dobila Srebrnu plaketu.

Ona kaže da je ponosna na dobijeno priznanje i što su u društvu nagradili njen rad, trud i zalaganje.

Na akademiji je prikazana i revija od 18 nošnji koje se nalaze u posjedu društva, a predstavila se i pjevačka grupa koja je rad obnovila prije nekoliko mjeseci.

U maloj sali Centra za kulturu za ovu priliku bila je postavljena i svojevrsna izložba zahvalnica, nagrada i priznanja koje je "Prosvjeta" dobila na dosadašnjim gostovanjima.

SPKD "Prosvjeta" Prnjavor godišnji koncert na kojem će nastupiti svi ansambli održaće naredne subote.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije