Pozornica

TV Žur(t)nal "I pile i kokoš" u subotu u NP RS

TV Žur(t)nal "I pile i kokoš" u subotu u NP RS
Foto: N.N. | TV Žur(t)nal "I pile i kokoš" u subotu u NP RS

Autorski projekat glumice Narodnog pozorišta RS Ljiljane Čekić TV Žur(t)nal "I pile i kokoš" biće izveden u subotu 1. februara na sceni "Petar Kočić" u Narodnom pozorištu RS.

Za subotu su zakazana dva izvođenja, u 19 i 20.30 časova.

U predstavi igraju Nikolina Miljatović, Teodora Vukajlović, Nikolina Jeftenić, Jana Kezić i Vedrana Nišević.

Predstava TV Žur(t)nal "I pile i кoкoš" je duhovita kritika ne samo savremenih televizijskih pojava nego i cjelokupne društvene stvarnosti. U fokusu ove scenske parodije nalaze se moderne profesije, kao što su blogeri, lajf kouči, konceptualni umjetnici, starlete i slično.

Kako autorka navodi, To je svijet ili polusvijet u kome dominiraju Skandal Mace, Boginje Blogerke, starlete sa umjetničkim imenima kao što su Dolores Penal ili Emanuela Štikla, kao i mnogi drugi pitoreskni likovi čiji su identiteti derivirani iz osoba čija prava imena zvuče podjednako živopisno, kao što to samo mogu neke Кojadinke, Stojimirke, Gostimirke ili Simeune.

"U formi fragmentarne dramaturgije, uz muziku i smijeh satkali smo ovaj scenski događaj bez gorčine, ljutnje ili osude. Ovo je plovidba u kojoj ćete biti nasmijani od prve do posljednje minute predstave. Nadamo se da ćete poželjeti da ponovo budete putnici na našem veselom pozorišnom brodu", rekla je Čekićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije