Pozornica

"Tašta ne prašta" u Centru za kulturu "Semberija"

"Tašta ne prašta" u Centru za kulturu "Semberija"
Foto: Ustupljena fotografija | "Tašta ne prašta" u Centru za kulturu "Semberija"

BIJELJINA - Predstava "Kruševac geta", koji čine Nikola Trišić Triša i Nikola Milenković Čami, pod nazivom "Tašta ne prašta" u Centru za kulturu "Semberija" biće izvedena 15. maja od 20 časova.

Kako je navedeno iz Centra za kulturu "Semberija", komad govori o sredovječnom bračnom paru, Slobadanu i Snežani, koji se nakon neplaćenih rata za kredit nalazi u neizvjesnoj finansijskoj situaciji.

"Kako se približava dan kada će izvršitelji pokucati na vrata njihovog malog stana, tako se povećava netrpeljivost i tenzija u odnosima. Nakon svakodnevne prepirke na temu 'ko je glavni krivac za novonastalu situaciju', Sneža odlazi do banke kako bi izmolila eventualni produžetak roka za plaćanje kredita. Zaboravila je da je pozvala njenu majku Živkicu na ručak istog dana, i pri odlasku u banku, govori Slobodanu da ugosti Živkicu i da joj pravi društvo dok se ova ne vrati", navedeno je u opisu predstave.

Slobina tašta Živkica, navdeno je dalje, dolazi sa nekom tajnom.

"Naime, ona saopštava Slobi da je došao trenutak kada će ih napustiti i otići na neko bolje mjesto. Takođe moli Slobu da tu vijest spontano saopšti Sneži da se ne bi potresla. Nakon toga, odlazi svojim putem. Sneža se vraća a Živkice nema. Slobodan je shvatio da ju je snašla neka bolest i da će se brzo preseliti na onaj svijet. Zapravo, prava istina je da Živkica ne umire, nego odlazi sa svojim novim partnerom u Ribarsku Banju. Bane, Živkičin novi dečko je propali kockar i nagovara Živku da proda njenu kuću od 200 kvadrata kako bi za taj novac kupili neki manji stan u Banji i živjeli u njemu", pojašnjeno je dalje uz napomenu da zapravo tek u ovom momentu počinje zaplet predstave.

Kako je zaključeno u saopštenju, ova komedija zavjere otkriva najdublje ljudske slabosti u oskudnim životnim momentima - opsjednuti materijalnim bogatsvima, zaboravljaju osnovne ljudske osobine, rodbinu, prijatelje…  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije