Pozornica

Teatar fest "Petar Kočić" od 3. do 10. juna

Teatar fest "Petar Kočić" od 3. do 10. juna
Foto: N.N. | Teatar fest "Petar Kočić" od 3. do 10. juna

Teatar fest "Petar Kočić" Narodnog pozorišta Republike Srpske biće održan od 3. do 10. juna umjesto, kako je ranije bilo predviđeno, u drugoj polovini maja, rečeno je Srni u ovoj ustanovi kulture.

Direktor Narodnog pozorišta Republike Srpske Nenad Novaković naveo je da je jedan od razloga za promjenu termina održavanja festivala to što ansambl nacionalnog teatra Srpske gostuje u Sankt Peterburgu, povodom obilježavanja Dana Srpske u Rusiji od 8. do 13. maja.

"To je period koji nam oduzima veliki dio vremena za pripremu i realizaciju naše premijere, kojom otvaramo i zatvaramo Teatar fest", istakao je Novaković.

On je naglasio da je datum održavanja Festa promijenjen i zbog održavanja nekih drugih manifestacija u istom periodu, kao što su Festival folklora dijaspore i Sterijino pozorje.

"Mislim da smo izabrali povoljan termin, kada imamo dovoljno slobodnih pozorišnih kapaciteta, jer nema manifestacija koje će `poremetiti` redovno održavanje Teatar festa", dodao je Novaković.

On kaže da ovogodišnji selektor Teatar festa "Petar Kočić" Marko Misirača uveliko radi na pripremi festivala, te da broj i kvalitet pristiglih ponuda pozorišne produkcije pokazuju da će Festival imati značajan kvalitet.

"Festival ulazi u treću deceniju postojanja i plan nam je da ga uozbiljimo u smislu podizanja kulturološkog nivoa predstava koje gostuju u okviru Festivala", rekao je Novaković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije