Pozornica

"Tri praseta i još jedno" premijerno u "Jazavcu"

"Tri praseta i još jedno" premijerno u "Jazavcu"
Foto: Aleksandar Čavić | "Tri praseta i još jedno" premijerno u "Jazavcu"

BANJALUKA - Premijera predstave "Tri praseta i još jedno" u sklopu dječije "Juhu scene" Gradskog pozorišta "Jazavac" biće izvedena sutra sa početkom u 18 časova.

Kako je saopšteno iz "Jazavca", predstava je nastala po tekstu Tode Nikoletića, a u režiji Belinde Stijak.

"I u ovoj predstavi Gradsko pozorište 'Jazavac' nastavlja da daje šansu mladim pozorišnim stvaraocima pa su pored iskusnijih kolega svoje prve profesionalne uloge napravili studenti Akademije umjetnosti u Banjaluci - Katarina Rendić, Miloš Ćebić i Anđela Tasić", navedeno je u saopštenju.

Kako je navedeno režiju potpisuje Stijakova, dramaturg je Aleksandar Vasiljević, za scenografiju i kostimografiju zadužena je Dragana Purković Macan, autor muzike je Bojan Stijak, koreograf, saradnik za pokret i animaciju Marko Dukić, vokalni saradnik na songovima Maja Manojlović, dok je za izradu lutaka i dijelova kostima bio zadužen Zoran Bjelošević.

Belinda Stijak zapisala je da se kroz motive kultne bajke "Tri praseta" pisac Tode Nikoletić pozabavio jako važnom temom današnjice, a to je ekologija i borba za spas planete.

"Tode je jedan od naših značajnijih živih pisaca za djecu, a izdvaja se po tome što piše na duhovit, zanimljiv i djeci razumljiv način. Kroz dinamične scene isprepleteni su likovi prasića, Vuka, Aske i još nekog. Ova zanimljiva družina nam priča priču o hrabrosti, o tome kako pomoći drugom u nevolji, o zaštiti prirode i o tome da nikada nije kasno da postanemo bolji ljudi", riječi su Stijakove.

U komadu igraju Velimir Blanić, Anđela Tasić, Katarina Rendić, Jelena Jandrić, Miloš Ćebić i Pavle Pavić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije