Pozornica

Tri zlata za banjalučke plesačice na Svjetskom prvenstvu

Tri zlata za banjalučke plesačice na Svjetskom prvenstvu
Foto: N.N. | Tri zlata za banjalučke plesačice na Svjetskom prvenstvu

Plesači banjalučkog Plesnog kluba "Blok" osvojili su tri zlatna pehara na Svjetskom plesnom prvenstvu u Italiji, u Milanu. Osim sa zlatom, u grad na Vrbasu vraćaju se i s jednim srebrom, dvije bronze i jednim osvojenim četvrtim mjestom.

Banjalučki plesači su se takmičili u disciplinama hip-hop i moderni balet u kategorijama solo, duo i grupa, s ukupno sedam koreografija.

Zlatne medalje osvojili su u kategorijama balet grupa djeca koju su činile balerine Teodora Buzaković, Andrea Galić, Emilija Šašinački, Emili Stanimirović, Marina Savičić, Lena Berić, Nataša Ćurlić, Milica Savić, Jerina Radetić i Marija Šutilović, a Nora Pastir vraća se sa zlatom u kategoriji hip-hop solo, dok su Svetlana Vidić i Aleksandra Babić nagrađene zlatom u kategoriji hip-hop duo seniori.

Medalje za Plesni klub "Blok" osvojile su hip-hop plesačice, čiju grupu, pored Nore Pastir, čine i Aleksandra Babić, Svetlana Vidić, Tea Kovačević, Jana Savić, Jovana Savić, Lana Topić i Katarina Trkulja.

Koreografije hip-hopa potpisuju Svetlana Vidić i Aleksandra Babić, a baleta Natalija Ninić.

Predsjednica kluba Jelena Stojaković istakla je da su ostvareni rezultati veoma važni za ovaj klub, koji je još relativno mlad jer je osnovan tek 2014. godine.

"Samo učešće na Svjetskom prvenstvu je ogroman uspjeh za sve nas. Domaćini su bili divni i drago nam je što smo imali priliku da naš grad i našu zemlju predstavimo na ovom prestižnom takmičenju", rekla je Stojakovićeva.

Predsjednik kluba dodaje da postignuti rezultati samo potvrđuju da se Plesni klub "Blok" nalazi na dobrom putu te da će nastaviti i dalje s ovim tempom.

"Ostvareni rezultati nas obavezuju da u istom duhu nastavimo i u narednom periodu", zaključila je Stojakovićeva.

Osim samog takmičenja, banjalučki plesači su imali priliku da razmijene iskustva sa plesačima iz cijelog svijeta, ali i da učestvuju na seminarima i radionicama koje su vodili svjetski priznati instruktori i treneri plesa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije