Pozornica

Trivićeva sa ruskom delegacijom: Izuzetna kulturna razmjena

Trivićeva sa ruskom delegacijom: Izuzetna kulturna razmjena
Foto: Ustupljena fotografija | Trivićeva sa ruskom delegacijom: Izuzetna kulturna razmjena

BANJALUKA - Natalija Trivić, ministar prosvjete i kulture Republike Srpske, ocijenila je izuzetnom dosadašnju kulturnu razmjenu između Rusije i Srpske.

Tokom sastanka u Banjaluci sa prvim sekretarom Ambasade Ruske Federacije u BiH za kulturnu saradnju Pičugin Jurijem i delegacijom Nacionalnog dramskog pozorišta "Aleksandrinski" iz Sankt Peterburga, Trivićeva je pozdravila ovu, kao i svaku drugu mogućnost razmjene pozorišnih i kulturnih sadržaja.

Na sastanku je bilo govora o dosadašnjoj i predstojećoj saradnji sa srodnim ustanovama iz Republike Srpske, međusobnoj razmjeni i njenoj važnosti, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Delegaciju Nacionalnog dramskog pozorišta "Aleksandrinski" predvodio je direktor Sergej Jemeljanov.

Jemeljanov je i član komisije za kulturu Državnog savjeta Ruske Federacije, koji priprema organizaciju važne manifestacije u okviru kulturne saradnje sa Republikom Srpskom za narednu godinu - "Dani Aleksandrijskog pozorišta u Srbiji i Republici Srpskoj", o čemu je upoznao Trivićevu.

Osim direktora Jemeljanova, rusku delegaciju činili su i Danijil Tolmačov, zamjenik direktora Pozorišta "Aleksandrinski" Ana Tomčik, rukovodilac Departmana Pozorišta za međunarodne projekte, te Georgij Engeljgardt, specijalni predstavnik Ruskog centra za nauku i kulturu u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije