Pozornica

U BNP-u Zenica počele probe za predstavu "Što je muškarac bez brkova"

U BNP-u Zenica počele probe za predstavu "Što je muškarac bez brkova"
Foto: Bosansko narodno pozorište Zenica | U BNP-u Zenica počele probe za predstavu "Što je muškarac bez brkova"

ZENICA - Probe za predstavu "Što je muškarac bez brkova" počele su danas u Bosanskom narodnom pozorištu (BNP) Zenica, a premijerno igranje se očekuje 26. aprila.

Kako saopštavaju iz BNP Zenica, riječ je o komadu koji je rađen prema romanu Ante Tomića, a režiju potpisuje hrvatski reditelj Ivan Leo Lemo.

"Nakon kultnog filma iz 2005. godine, na red je došla i pozorišna postavka Tomićevog romana 'Što je muškarac bez brkova' u produkciji BNP Zenica. Roman je, nakon prvog izdanja 2000. godine, ubrzo postao bestseler i u sljedećih nekoliko godina doživio niz novih izdanja, dramatizaciju i ekranizaciju", dodaju iz BNP Zenica.

U predstavi igraju Enes Salković, Adna Kaknjo, Tamara Miličević-Stilić, Robert Krajinović, Zlatan Školjić, Nusmir Muharemović, Adem Smailhodžić, Adis Mehanović, Siniša Vidović, Anđela Ilić, Selma Ćosić, Lana Zablocki i Mirza Bajramović.

"U pitanju je ljubavna komedija smještena u Smiljevo, šarmantno naselje u Dalmatinskoj zagori s oko dve hiljade stanovnika, crkvom, osnovnom školom, gostionicom Bevanda, za koju zli jezici kažu da se tako zove jer u njoj ne možeš dobiti nerazblaženo vino, poštom i dvije prodavnice mješovite robe", navode iz BNP Zenica.

Dramatizaciju romana potpisuje Ivan Leo Lemo, a dramaturg predstave je Nedžma Čizmo.

Scenografija predstave je povjerena Sabini Trnki, kostimografija Amni Kunovac Zekić, za muziku predstave je zadužen Zvonimir Dusper Dus.

Premijerno izvođenje predstave je planirano okviru 27. međunarodne kulturne manifestacije "Zeničko proljeće".

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije