Pozornica

U SARTR-u počeo rad na predstavi "Moj sin samo malo sporije hoda"

U SARTR-u počeo rad na predstavi "Moj sin samo malo sporije hoda"
Foto: Sarajevski ratni teatar | U SARTR-u počeo rad na predstavi "Moj sin samo malo sporije hoda"

SARAJEVO - U Sarajevskom ratnom teatru (SARTR) u toku je proces priprema za novu predstavu koja nastaje prema tekstu Ivora Martinića "Moj sin samo malo sporije hoda", a u režiji Ivana Plazibata.

Premijera predstave zakazana je za 8. decembar tekuće godine.

"Drama 'Moj sin samo malo sporije hoda' premijerno je izvedena 2011. godine. Napisao sam je iz potrebe da u tom trenutku napišem nešto o nestalnosti života i koliko nas to, kada se stvari ne odvijaju onako kako želimo ili kako društvo očekuje, boli. Isto tako bavio sam se obitelji kao univerzalnom jedinicom društva, a koja tako odslikava društvo u cjelini. Produkcija ove drame u izvođenju kazališta ZKM gostovala je na MESS-u davne 2012. godine, gdje sam za ovu dramu dobio 'Zlatni lovorov vijenac'. Nažalost, do danas nijedan moj tekst nije postavljen u Bosni i Hercegovini. Uvijek postoje razlozi zašto se nešto dugo čeka, pa vjerujem da se čekalo upravo da se sve poklopi kako treba - odličan ansambl, divan redatelj i sjajno kazalište kao što je SARTR", kazao je Ivor Martinić, autor teksta.

Produkcija u SARTR-u biće 18. produkcija ovog teksta u svijetu.

Glumačku podjelu ove predstave čine Jasna Diklić, Snežana Bogićević, Mirela Lambić, Sead Pandur, Jasenko Pašić, Adnan Kreso, Džana Džanić, Matea Mavrak i Enes Kozličić. 

Osim glumačkog ansambla, autorski tim predstave čine i dramaturginja Nejra Babić, scenograf Vedran Hrustanović, kostimografkinja Lejla Hodžić, za scenski pokret zadužena je Amila Terzimehić, a za muziku Nedim Zlatar.

 

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije