Pozornica

U četvrtak predstava "Krevet za šestoro"

U četvrtak predstava "Krevet za šestoro"
Foto: Srna | U četvrtak predstava "Krevet za šestoro"
N.N.

SOKOLAC - Predstavu "Krevet za šestoro" odigraće glumci iz Beograda u četvrtak, 18. avgusta, na Sokocu, najavili su iz Zavičajnog udruženja "Romanija".

Koordinator ovog udruženja za Republiku Srpsku i Sarajevsko-romanijsku regiju Milan Jolović rekao je Srni da su poznati beogradski glumci više puta gostovali na Sokocu u organizaciji "Romanije", čiji je jedan od ciljeva saradnja u ovlasti kulture Republike Srpske i Srbije.

U predstavi igraju Daniel Kovačević, Evgenija Eskina Kovačević, Janko Cekić, Anđela Kiković, Anđela Vugdragović i Mihailo Laptošević.

Iz ove glumačke trupe ističu da je riječ o komediji zabune čiji je originalan tekst toliko puta adaptiran i prilagođavan da su se adaptacije često udaljavale od onoga što ova komedija u suštini i jeste, žanrovski jasno određen vodvilj.

U ovom vodvilju pokretač zabune je strasna želja glavnog lika da, iako oženjen, ima ljubavnu vezu sa drugom ženom, što vodi u niz komičnih situacija u kojima se podsmijehu izvrgavaju mane i nastranosti likova.

Predstava će biti odigrana u Parohijskom domu crkve Romanijske Lazarice od 20.00 časova, a ulaz je besplatan.

Zavičajno udruženje "Romanija" osnovano je u Beogradu u maju prošle godine i okuplja ljude koji su porijeklom sa Sokoca, Han Pijesa, Pala i Rogatice.

Cilj je očuvanje identiteta i održavanja bližih veza sa rodnim krajem, te afirmacija ekonomskih, kulturnih i drugih veza Srpske i Srbije.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije