Pozornica

U kolu 300 veterana folklora

U kolu 300 veterana folklora
Foto: N.N. | U kolu 300 veterana folklora

BANJALUKA - Prvi veteranski festival folklora "Od igara više" u organizaciji RKUD "Pelagić" biće održan na tvrđavi Kastel 10. maja sa početkom u 19 časova. Nastupiće oko 300 članova srpskih folklornih društava iz Srbije, Austrije, Njemačke, Italije i Republike Srpske.

“Publika će imati priliku da na djelu vidi veterane kulturno-umjetničkog društva "Srbija" iz njemačkog grada Hanovera, SKC "Stevan Mokranjac" iz austrijske prestonice Beča, "Pontes - mostovi" iz italijanskog grada Trsta, te ansamble veterana "Sonja Marinković" iz Novog Sada i "Kosta Abrašević" iz Bačke Palanke. Nastupiće i domaći ansambli "Čajavec", "Mladost", "Sveti Grigorije" i "Veselin Masleša" iz Banjaluke, te KUD "Dubičanke" iz Kozarske Dubice i "Prosvjeta" iz Prnjavora”, rekla je portparol RKUD-a "Pelagić" Nikolina Čato.

Naglasila je da je, njegujući tradiciju dugu 92 godine, ovo kulturno-umjetničko društvo najstarije u gradu, a prvu veteransku folklornu grupu osnovalo je prije dvije godine.

“Ulaz na veteranski festival biće besplatan. Pozivamo sve zaljubljenike u narodna kola, igre, pjesme, običaje i tradiciju da dođu i uživaju u bogatom programu koji smo pripremili”, dodala je Čato.

(Glas Srpske)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije