Pozornica

U nedjelju počinju 11. dani pozorišta

U nedjelju počinju 11. dani pozorišta
Foto: Srna | U nedjelju počinju 11. dani pozorišta

MRKONJIĆ GRAD - U Mrkonjić Gradu će u nedjelju, 4. avgusta, početi 11. Dani pozorišta, a manifestaciju će otvoriti predstava Gradskog pozorišta Mrkonjić Grad "Klasni neprijatelj".

Selektor ovog festivala Dubravka Nikolić rekla je da će u zvaničnom, takmičarskom dijelu učestvovati predstave "Ko je ovde idiot" u izvođenju Jugoart teatra iz Beograda, "Malo blago" Gradskog pozorišta Jazavac iz Banjaluke, "Porodične priče" Nezavisne produkcije Banjaluka/Beograd i predstava "Krivica" Korifej teatra iz Kolašina.

"Pobjednici će biti proglašeni posljednji dan, u petak, do 9. avgusta. Cijela plejada poznatih glumaca će proći kroz naš grad i upoznati ga", naglasila je Nikolićeva na današnjoj konferenciji za novinare.

Ona je dodala da svake godine imaju i prateći program festivala, te da je ove godine pod nazivom "Kultura pamćenja".

"U pratećem programu će posljednji dan glumica Narodnog pozorišta Republike Srpske Radenka Ševa odigrati predstavu `Priča koja luta svijetom`, a u čast pobjednika Dramska grupa Medicinske škole iz Doboja odigraće predstavu `Nada`", navela je Nikolićeva.

Načelnik opštine Mrkonjić Grad Divna Aničić kaže da su Dani pozorišta kao značajna manifestacija uvršteni u kalendar kulturnih događaja koji su važni za ovu opštinu, te je pozvala publiku da pogleda predstave.

Predstave će biti odigrane u pozorišnoj sali Kulturnog centra "Petar Kočić".

Organizator je mrkonjićko Gradsko pozorište, a pokrovitelj je opština Mrkonjić Grad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije