Pozornica

U režiji Dine Mustafića: "Majka" na sceni Kamernog teatra 55

U režiji Dine Mustafića: "Majka" na sceni Kamernog teatra 55
Foto: Kamerni teatar 55 | U režiji Dine Mustafića: "Majka" na sceni Kamernog teatra 55

SARAJEVO - Predstava "Majka" rađena prema tekstu Floriana Zelera, u režiji Dine Mustafića biće odigrana 28. i 29. septembra na sceni Kamernog teatra 55.

Glumačku postavu čine Tatjana Šojić, Davor Domazet, Elma Juković i Mehmed Porča, dramaturgiju potpisuje Stela Mišković, scenografiju i kostimografiju Adisa Vatreš Selimović, a muziku Irena Popović Dragović.

Kako je navedeno iz Kamernog teatra 55, Florian Zeler se bavi univerzalnom temom porodice, a predstava na inovativan dramaturški način otvara pitanja životnih strahova, tegoba i frustracija kojima smo izloženi.

 Istovremeno je riječ i o ličnoj predstavi junakinje koja je paradigma žene u savremenom svijetu. Porodica joj je bila prostor života, a onda nastupa sindrom "praznog gnijezda" i ona ostaje sama.

"Društvo funkcioniše u savršenom, licemjernom neskladu. Sve dok ne dođemo do fenomena majke. Kako u biološkom, tako i u socijalnom smislu, ovaj fenomen se opire svim konvencijama, stegama, emotivnim ograničenjima i kalupima. Majku ne možemo da smjestimo, da uokvirimo, da ukrotimo. Od kad postane, majka pripada djetetu. Bespogovorno i potpuno", riječi su dramaturginje Stele Mišković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije