Pozornica

U subotu maifestacija “Petrovačko kolo”

U subotu maifestacija “Petrovačko kolo”
Foto: Ilustracija | U subotu maifestacija “Petrovačko kolo”

BOSANSKI PETROVAC - Kulturno umjetničko društvo (KUD) „Grmeč“ iz Drinića, organizuje folklornu manifestaciju „Petrovačko kolo“, koja će biti održana u subotu 20. jula ove godine, u Bosanskom Petrovcu.

Ova manifestacija biće održana na otvorenom, na Gradskoj bini u centru Bosanskog Petrovca, a u okviru obilježavanja bosanskopetrovačkih „Dana kulture 2019.“, sa početkom u 19.30 časova. Pored organizatora, KUD „Grmeč“, učetvovaće i kulturno-umjetnička društva „Mira Lukač“ iz Drvara, „Mladost“ iz Bosanske Otoke, „Stari grad“ Ključ, „Budućnost“ Glamoč i Etno grupa „Uspomene“ iz Drvara.

Centralna tačka manifestacije je „Kolo“, u okviru koje će sva kulturno-umjetnička društva, odigrati zajedničko kolo koje će oslikati zajedništvo, a sa ciljem da se pošalje poruka da Bosanski Petrovac zaista oslikava „BiH u malom“, gdje različitost predstavlja most zajedničkog puta ka Evropi sa jakim identitetom. Organizatori navode da zajedništvo satkano od isprepletenih različitosti čini glavni putokaz u prosperitetu i uspjehu kako pojedinca, tako i svih građana BiH.

„Cilj nam je promovisati „Kolo“, kao krug koji predstavlja zajednički život, ne jednih pored drugih, već jednih sa drugima“, poručili su organizatori i pozvali sve koji su u prilici da dođu i podrže ovu manifestaciju.

Generalni pokrovitelj manifestacije je Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, uz podršku opštine Bosanski Petrovac, Eparhije Bihaćko-petrovačke i drugih prijatelja manifestacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije