Pozornica

"Umjetnik u gladovanju" na sceni "Stolaboratorija"

"Umjetnik u gladovanju" na sceni "Stolaboratorija"
Foto: N.N. | "Umjetnik u gladovanju" na sceni "Stolaboratorija"

Dramska predstava "Umjetnik u gladovanju" rađena prema motivima i fragmentima iz života, djela, pisama i dnevnika Franza Kafke, u režijskoj postavci Alena Šimića, biće izvedena u utorak i srijedu od 19.30 na Maloj sceni "Stolaboratorija" u Stolariji Narodnog pozorišta Sarajevo (NPS).

U predstavi igraju Ida Keškić, Tamara Miličević Stilić, Ivona Baković, Dino Sarija, Dino Bajrović i Domagoj Nižić, dok režiju te dramaturgiju i dramatizaciju potpisju Alen Šimić i Benjamin Hasić

"Sve što nas okružuje je prelijepo i u svemu se može pronaći značenje i smisao. Razgovor, istinski razgovor sagovornika koji su prisutni da slušaju jedni druge, predstavlja jedan od temelja na kojima počiva zdravo postojanje. Prvu probu smo počeli s ovim stavom, predstavu smo završili drugačiji, promijenjeni. Ova autorska predstava je svojevrsni razgovor grupe mladih ljudi punih života i želje za radom, za pričom s mrtvim autorom koji odbija da učestvuje u dijalogu. Kafka u svojim djelima nikada ne daje odgovore, njega ne zanima dijalog sa svojim zamišljenim čitaocem", zapisali su Šimić i Hasić na internet stranici NPS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije