Pozornica

Uskoro predstava "Vuk sa mirisom bobica"

Uskoro predstava "Vuk sa mirisom bobica"
Foto: Ilustracija | Uskoro predstava "Vuk sa mirisom bobica"

BANJALUKA - U Dječijem pozorištu Republike Srpske u toku je rad na predstavi "Vuk sa mirisom bobica", u režiji Tamare Kučinović iz Zagreba, te po njenom tekstu "Ja koja sam vuk".

Ulogu male vučice rediteljka je povjerila Zorani Šuman, uz koju ansambl predstave čine Božana Bijelić, Duško Mazalica, Đorđe Janković, Dragan Vučić, Aleksandar Blanić, Đurđa Babić i Dragana Ilić.

Scenograf nove predstave na kojoj se radi zahvaljujući boljoj epidemiološkoj situaciji je Aljona Pavlović, kostime potpisuje Zdenka Lacina, muziku Marko Lucijan Hrašćanec, a dramaturg predstave i asistent režije je Andrea Bublić.

Na čelu tima za realizaciju impozantne scenografije i dizajna svjetla je Saša Šuman, majstor tona je Boris Bijelić, a izrada rekvizita i maski je povjerena Vasku Jordanovu.

Kompletna tehnička produkcija ove zahtjevne predstave nastaje u radionicama Dječijeg pozorišta, uz angažman krojača Vere Petrušić, stolara Brane Kneževića, bravara Radoslava Polića i tapetara Vida Miletića.

Premijera predstave "Vuk sa mirisom bobica", čiji pokrovitelj je Ministarstvo prosvjete i kulture, planirana je za 2. juli 2021. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije