Pozornica

Usvojena odluka o osnivanju Narodnog pozorišta Istočno Sarajevo

Usvojena odluka o osnivanju Narodnog pozorišta Istočno Sarajevo
Foto: Ilustracija | Usvojena odluka o osnivanju Narodnog pozorišta Istočno Sarajevo

Vlada Republike Srpske, saopšteno je iz ove ustanove, usvojila je Odluku o osnivanju Javne ustanove Narodno pozorište Istočno Sarajevo (NP IS). Ovom odlukom utvrđeni su djelokrug i način rada, organi upravljanja i rukovođenja, te druga pitanja od značaja za djelatnost i poslovanje Pozorišta, a u skladu sa Zakonom o pozorišnoj djelatnosti.

Do sada su Vlada Republike Srpske i Grad Istočno Sarajevo uložili oko pet miliona KM za izgradnju i opremanje Narodnog pozorišta Istočno Sarajevo.

"Pozorišna djelatnost je veoma važan segment kulture i temelj svakog kulturnog i civilizovanog društva jer spaja prošlost sa sadašnjicom, povezuje različite civilizacije i trasira put u budućnost svakom civilizovanom društvu. Osnivanjem Javne ustanove Narodno pozorište Istočno Sarajevo, Republika Srpska biće bogatija za još jednu republičku javnu ustanovu od značaja za razvoj i unapređivanje pozorišne djelatnosti u ovom djelu Republike ali i šire", saopšteno je iz Vlade Republike Srpske. Pozorište će, zaključeno je u saopštenju, obavljati poslove od opšteg interesa i značaja za Republiku Srpsku, a osniva se radi podsticanja razvoja i unapređivanja pozorišnog stvaralaštva i pozorišne djelatnosti.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije