Pozornica

Uz novu aplikaciju do informacija o predstavama u Banjaluci

Uz novu aplikaciju do informacija o predstavama u Banjaluci
Foto: N.N. | Uz novu aplikaciju do informacija o predstavama u Banjaluci

U Banjaluci je danas predstavljena aplikacija BL teatar, pomoću koje korisnici mogu pratiti dešavanja u svim banjalučkim pozorištima, te rezervisati karte za predstave.

Aplikacija, koju je kreirala kompanija Prointer, donosi sve informacije o terminima predstava, najave premijera, te opise za svaku pojedinačnu predstavu na repertoaru.

Portparol ove kompanije Tamara Pećanac rekla je da aplikacija uključuje sva aktivna pozorišta na teritoriji grada Banjaluka - Narodno pozorište Republike Srpske, DiS teatar, Dječije pozorište Republike Srpske, Gradsko pozorište Јazavac, Nevid teatar i Banjalučko studentsko pozorište.

- Posebno nam je drago da su sva pozorišta jednoglasno prihvatila ovu ideju i zajedno sa nama učestvovala u izradi aplikacije - rekla je Pećanjčeva novinarima.

Ona je dodala da je cilj bio da se građanima pokloni nešto što će im približiti ponudu iz oblasti kulture u gradu na moderan i intuitivan način.

Umjetnički direktor Narodnog pozorišta Republike Srpske Aleksandar Stojković rekao je da je ovo pozorište sa velikim zadovoljstvom učestvovalo u ovom projektu.

- Ovaj projekat našoj publici omogućava još jedan kanal komunikacije u pogledu rezervacija ulaznica za naše predstave. Aplikacija je odlično koncipirana, pregledna, intiutivna, te je kao takva jednostavna za korišćenje najširem opsegu potencijalne pozorišne publike - rekao je Stojković.

Organizator Gradskog pozorišta Јazavac, Ljubiša Savanović, istakao je značaj ovog projekta, koji je ujedinio sva banjalučka pozorišta.

- Nadam se da će publika pozitivno reagovati na ovaj zajednički korak svih pozorišta i da će im aplikacija olakšati put do karata za predstave - rekao je Savanović.

Aplikacija je potpuno besplatna, a dostupna je korisnicima android i IOS uređaja. Sve detalje i linkove za daunlod aplikacije korisnici mogu pronaći na internet stranici www.blteatar.com.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije