Pozornica

Vidi Davidović uručena nagrada "Sterijinog pozorja"

Vidi Davidović uručena nagrada "Sterijinog pozorja"
Foto: Sterijino pozorje | Vidi Davidović uručena nagrada "Sterijinog pozorja"

NOVI SAD - Vidi Davidović uručena je prestižna nagrada "Sterijinog pozorja" za najbolji savremeni domaći dramski tekst za 2021/2022. godinu.

Davidovićeva je nagradu dobila za dramsko književno ostvarenje "Mali ratovi i kabine Zare", a uručena joj je u prostorijama "Sterijinog pozorja" u Novom Sadu.

Nagradu je Davidovićevoj uručio poznati reditelj Dušan Petrović, koji je bio član žirija, a obraćajući se brojnim okupljenim po dobijanju nagrade Davidovićeva je rekla da nije bila sigurna koliko će njeno djelo biti prepoznato u javnosti.

Foto: Sterijino pozorje
Foto: Sterijino pozorje

"Imala sam najljepše moguće kritike od dobrih znalaca drame, ali u meni je uvijek čučao strah. Strah zvani - 'šta ako?' Šta ako više nikog ne interesuje rat, šta ako nikog ne interesuje šta djevojke rade u kabinama 'Zare', šta ako su ovi ratovi premaleni da bi nekog interesovali", navela je Davidovićeva.

Dodala je da je sumnju u njoj budilo i pitanje šta ako su kabine "Zare" prevelike da bi opisale patnju malog čovjeka u spletovima raznih okolnosti.

"Mislila sam dugo šta ako, dok nisam odlučila da pošaljem svoj dramski tekst na konkurs 'Pozorja'. Zaista mi je drago što sam napisala dobru dramu. Drago mi je da je shvaćen značaj borbe sa samim sobom, u sebi i sa svojim mislima, tijelima, ogledalima i konfekcijskim odrednicama", rekla je Davidovićeva, koja spada u red najmlađih dobitnika ovog priznanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije