Pozornica

Vlada RS donirala građu za izgradnju nove scene u NP RS

Vlada RS donirala građu za izgradnju nove scene u NP RS
Foto: Narodno pozorište Republike Srpske | Vlada RS donirala građu za izgradnju nove scene u NP RS

BANJALUKA - Narodno pozorište Republike Srpske (NP RS) dobiće vrijednu drvnu građu za izgradnju nove scene zahvaljujući Vladi Republike Srpske, saopšteno je nacionalnog tetara Srpske.

"U Zaključku Vlade Republike Srpske od 28. septembra 2022. godine navedeno je da će Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede obezbijediti 27 m3 trupaca bijelog bora I klase za navedene potrebe. Riječ je o drvnoj građi koja se suši specijalnom metodom i koju karakteriše velika otpornost. Ova izuzetno vrijedna donacija značajno će uticati na kvalitet rada naše ustanove kulture, s obzirom na to da je posljednja rekonstrukcija scene izvršena 1972. godine", navodi se u saopštenju NP RS.

Dalje navode da je kolektiv NP RS iskreno zahvalan Radovanu Viškoviću, premijeru Republike Srpske, koji je prepoznao potrebe Pozorišta i reagovao u pravom trenutku, ali i Borisu Pašaliću, ministru poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

"Vlada Republike Srpske uvijek je prepoznala potrebe NP RS, te je ove godine sredstvima u iznosu od 87.750 KM pomogla i nabavku vozila koje do sada Pozorište nije imalo na raspolaganju, te tako olakšala obavljanje svakodnevnih aktivnosti, ali i odlaske na gostovanja", zaključuje se u saopšrenju NP RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije