Pozornica

Vladimiru Gvojiću uručena nagrada “Car Konstantin”

Vladimiru Gvojiću uručena nagrada “Car Konstantin”
Foto: Arhiva | Vladimiru Gvojiću uručena nagrada “Car Konstantin”

BEOGRAD - Niški filmski susreti sinoć su svečano zatvoreni dodjelom nagrada najboljim glumcima, a drugi put u istoriji festivala nagradu “Car Konstantin” dobio je glumac koji nije završio glumačku akademiju, Vladimir Gvojić (prvi je bio Pavle Vuisić).

Gvojić je ovo glumačko priznanje dobio za ulogu Saleta u filmu “Jedan sasvim normalan dečko A.S. (25)”.

“Igrati mlade mangupe je već mnogo puta odigrano, ali on donosi beogradski asfalt u najlepšem duhu: beskompromisno, šarmantno i sa stilom, igrajući se igre života i smrti, tražeći sopstveni identitet, ali i identitet okruženja, zatočen u brutalnu arhitekturu života, koji nije birao. Suptilnim tumačenjem lika uspeva da svu tragičnost uvede laganim, nenametljivim sredstvima,” prenosi Famesoutions obrazloženje žirija festivala.

Gvojić je rekao da je teško jednom mladom glumcu, i prije svega filmofilu, koji dobije nagradu koju su imali jedan Pavle Vuisić, Gaga Nikolić, Bata Živojinović, da kaže nešto pametno u takvom trenutku.

"Tako da bih samo zahvalio svima iz festivala, ekipi filma "Jedan sasvim normalan dečko A.S. 25" i rediteljki koja je imala poverenja da mi dodeli ovu ulogu,” kazao je Gvojić kome je ovo prva glavna uloga u dugometražnom filmu.

Rediteljka Milena Grujić je svoj diplomski film snimila po sopstvenom scenariju, inspirisana istinitom pričom koja se odigrala u jednom beogradskom naselju. Glavne uloge su povjerene Vladimiru Gvojiću i Nikoli Šurbanoviću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije