Pozornica

Vojin Ćetković na čelu "Kestenburgovog" žirija

Vojin Ćetković na čelu "Kestenburgovog" žirija
Foto: N.N. | Vojin Ćetković na čelu "Kestenburgovog" žirija

BEOGRAD - Radni sastanak povodom organizovanja Međunarodnog festivala studentskih pozorišta "Kestenburg" održan je u vikendu iza nas u Beogradu, a na istom je odlučeno da će predsjednik žirija ovogodišnje smotre biti glumac Vojin Ćetković. Podsjećamo, "Kestenburg" se održava bijenalno svake dvije godine, a treće izdanje festivala umjesto u ljetnom periodu, što je do sada bio slučaj, biće održano u novembru tekuće godine.

Predstave će igrati na svim scenama banjalučkih pozorišta, a festival će trajati od 17. do 20. novembra.

Kako je zaključeno na sastanku u Beogradu, "Kestenburg" postaje tradicionalni i, što je možda važnije, internacionalni festival studentskih pozorišta.

Daske koje život znače, saopštili su organizatori, biće mjesto na kojem će publika uživati, a mladi glumci razmjenjivati iskustva.

"''Kestenburg' 2019. godine ima ovaj put zaista veliku podršku javnih ličnosti iz čitavog svijeta. Tu prije svega mislim na one koji nam dolaze iz Sjedinjenih Američkih Država, Južne Koreje, pa i iz Evropske unije", rekao je Aleksandar Pejaković, direktor festivala.

Neda Simić-Žerajić, urednica festivala, istakla je da su se ove godine potrudili da dovedu pozorišta iz cijelog svijeta.

"U prilog tome ide i činjenica da imamo studentska pozorišta sa tri kontinenta. Prvi put SAD, na zadovoljstvo nas i pozorišne publike, i mislim da će zaista biti interesantno da vidimo šta je to u žiži mladih pozorišnih stvaralaca iz Evrope, Azije i Amerike", naglasila je Simić-Žerajićeva.

Popularni glumac Vojin Ćetković rado je prihvatio poziv da predsjedava festivalskim žirijem i istovremeno izrazio zadovoljstvo što će ponovo doći u RS.

"Uvek mi je bilo posebno zadovoljstvo da dođem, naročito u Banjaluku, a sad sam obišao neke krajeve u kojima nikad nisam bio. Bili smo u domovima kulture u kojima se godinama ništa nije dešavalo", istakao je Ćetković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije