Pozornica

Zaplet 10: Priča o otuđenju izmamila uzdahe publike

Zaplet 10: Priča o otuđenju izmamila uzdahe publike
Foto: Jazavac | Zaplet 10: Priča o otuđenju izmamila uzdahe publike

BANJALUKA - Četvrte takmičarske večeri Međunarodnog festivala glumca "Zaplet 10" predstavilo se Narodno pozorište RS sa komadom "Usamljeni zapad".

Predstava, koja je rađena po tekstu Martina Mekdone, a u režiji Belinde Božičković, oduševila je publiku u Gradskom pozorištu "Jazavac", a mladi glumci Bojan Kolopić, Zlatan Vidović, Nataša Perić i Danilo Kerkez odlično su se snašli u ulogama za koje kažu da su veoma kompleksne. Ova priča o otuđenju potresla je, ali i izazvala uzdahe festivalske publike.

Reditelj komada Belinda Božičković istakla je da nije bilo mnogo izmjena u samom tekstu ovog komada u odnosu na originalni tekst koji je napisao Mekdona.

"Pisac ostavlja otvoreno pitanje u ovom komadu i možemo da ga tumačimo kako god želimo. Mi smo se odlučili da to pitanje ostavimo publici", istakla je Božičkovićeva.

Glumac Zlatan Vidović, koji glumi jednog od braće koji je neodgovorni rasipnik, ističe da je rad na ovoj predstavi bila velika obaveza, ali i zadovoljstvo.

"Lik kojeg ja tumačim je veoma kompleksan i bilo je jako lijepo raditi ovako zahtjevne uloge. Potrebno je sebe dovesti u to psihološko stanje, jer je i ova psihološka drama sama po sebi specifična", rekao je Vidović. Dodao je da je u gradnji ovih likova bilo potrebno kopati u sebi čak i tokom predstave i tražiti odgovor u sebi o raspletu između likova.

Glumica Nataša Perić, za koju je publika smatrala da je njen lik svijetla tačka i glas razuma u ludilu, ističe da se ne slaže s takvim mišljenjem.

"Ja se ne bih složila da je moj lik svijetla tačka. Mislim da je to poražavajuće jer ona je lik koji je najmlađi među njima. Samim tim, još gore je, jer je jedna mlada djevojka tu i mislim da postoje naznake da ni ona neće otići nigdje ni da će uraditi nešto sa svojim životom", rekla je Perićeva. Glumac Danilo Kerkez je istakao da je uživao u radu na ovoj predstavi, te da mu je drago što je izabran sa ostalim kolegama sa kojima se i privatno druži. Na "Zapletu 10" večeras će biti dodijeljene nagrade i održan koncert umjetnika Đorđa Miljenovića (Wikluh Sky).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije