Pozornica

Završen festival dječijeg pozorišta "Zvono"

Završen festival dječijeg pozorišta "Zvono"
Foto: Srna | Završen festival dječijeg pozorišta "Zvono"

ZVORNIK - Nastupom Amaterskog pozorišta "Branislav Nušić" iz Šida sa predstavom "Hvala Vuku za azbuku", danas je u zvorničkom Domu omladine završen Festival dječijeg pozorišta "Zvono" na kome su učestvovala pozorišta iz Republike Srpske i Srbije.

Na ovogodišnjem devetom festivalu, nastupili su i Omladinsko pozorište "Morava teatar" iz Čačka sa predstavom "Crvenkapica", Dramski studio "BIS" iz Beograda sa komadom "Mala princeza".

Publika je mogla da pogleda i predstavu "Nada" koju su odigrali dobojsko "Pozorištance" i Pozorište mladih Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva /SPKD/ "Prosvjeta".

Dramski studio "Maslačak" iz Bijeljine se pred zvorničkom publikom predstavio sa "Magarećim godinama", a Zvorničko dramsko pozorište pripremilo je predstavu "Mačak u čizmama".

Direktor Zvorničkog dramskog pozorišta Božica Ostojić u ime grada domaćina zahvalila je učesnicima za nastup i ocijenila da je Festival dječijeg pozorišta "Zvono" u svom dosadašnjem trajanju ostvario zapažene rezultate i privukao veliki broj pozorišta iz regije.

Na završetku Festivala, koji je počeo 11. maja, najboljim učesnicima su uručene nagrade.

Pokrovitelji Festivala su Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, Ministarstvo spoljnih poslova Srbije, Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu i Grad Zvornik.

Festival je održan u organizaciji Zvorničkog dramskog pozorišta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije