Pozornica

Željka Stojičić ugostila nagrađeni ansambl predstave "Gospođica" NP RS

Željka Stojičić ugostila nagrađeni ansambl predstave "Gospođica" NP RS
Foto: Ustupljena fotografija | Željka Stojičić ugostila nagrađeni ansambl predstave "Gospođica" NP RS

BANJALUKA - Željka Stojičić, ministarka prosvjete i kulture Republike Srpske, ugostila je danas Dijanu Grbić, direktoricu Narodnog pozorišta Republike Srpske (NP RS), glumce Slađanu Zrnić, Belindu Stijak i Pavla Pavića, te člana Simfonijskog orkestra NP RS Anastasiju Marić povodom osvajanja nagrade na festivalu "Teatar na raskršću" u Nišu sa predstavom "Gospođica", ali i zapaženih rezultata pozorišta na drugim festivalima u prethodnom periodu.

"Današnji prijatan susret je prilika da razgovaram sa iskusnim glumcima ali i sa novim članovima tima Narodnog pozorišta Republike Srpske koji su pokazali svoj talenat na predstavi 'Gospođica' i ohrabrila sam ih da nastave sa svojim razvojem i sa razvojem kulture u Republici Srpskoj", kazala je Stojičićeva i dodala da Ministarstvo prosvjete i kulture pažljivo prati i cijeni sva postignuća Narodnog pozorišta Republike Srpske koje pokazuje ozbiljnost u svome radu i koje zaslužuje podršku republičkih institucija i u narednom periodu.

Stojičićeva je naglasila da je vidljivo da glumci i članovi tima svoj posao rade sa ljubavlju i da to donosi vidljive rezultate.

Dodala je da Narodno pozorište Republike Srpske ima talentovane glumce koji su prepoznatljivi javnosti Republike Srpske i da je sigurno da u pozadini svih ostvarenih uspjeha stoji uporan i predan rad na ostvarenju postavljenih ciljeva u oblasti pozorišne umjetnosti. Sa sagovornicima je razgovarala i o tekstu Strategije razvoja kulture Republike Srpske koja će uskoro biti razmatrana na sjednici Vlade Republike Srpske i naglasila je da su potencijali Narodnog pozorišta Republike Srpske kao i Simfonijskog orkestra značajni za ostvarivanje postavljenih strateških ciljeva u oblasti pozorišne i audio-vizuelne umjetnosti.

Glumci Narodnog pozorišta Republike Srpske izrazili su zahvalnost ministarki za priliku da neposredno predstave svoje uspjehe u oblasti pozorišne umjetnosti u prethodnih godinu dana kao i da predstave svoje planove i ambicije za naredni period.

Narodno pozorište Republike Srpske nagrađeno je za najbolju predstavu na festivalima u Gradišci, Zenici, Jajcu i Nišu, a u narednom periodu planiraju da se predstave na festivalima u Prijedoru, Brčkom, Zaječaru i Nikšiću.

U prethodnom periodu osvajali su i nagrade publike za najbolju predstavu, nagrade za najbolju muziku, nagradu za više proglašenih najboljih glumaca, nagradu za najbolju scenografiju, nagradu za najbolju dramatizaciju i nagradu za scenski pokret.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije