Pozornica

Zenički "Državni lopov" u Bihaću

Zenički "Državni lopov" u Bihaću
Foto: Kulturni centar Bihać/Facebook | Zenički "Državni lopov" u Bihaću

BIHAĆ - Predstava "Državni lopov" zeničkog "Studio teatra", u režiji Fadila Hadžića, biće odigrana 24. februara sa početkom u 19.30 u Dvorani Kulturnog centara Bihaća, povodom obilježavanja 764. rođendana grada Bihaća.

Kako saopštavaju iz Kulturnog centra Bihać, komedija "Državni lopov" je jedna od najstarijih živih predstava u Bosni i Hercegovini, a premijerno izvođenje imala je 2005. godine u Centru za kulturu Zavidovići. 

"Predstava počinje kada se Kikiju, 'ljubavnom varalici', u ćeliji pridružuje Marko, 'državni lopov', koji, čak i u zatvoru, ima povlašten status. Kiki je u zatvoru završio zbog lažnih obećanja. Naime, on je 17 puta obećao da će se ženiti sa 17 različitih žena. Na kraju je zbog jedne od njih i zavšio u zatvoru", navode iz KC Bihać.

Dodaju da su u početnoj glumačkoj postavi igrali Nusmir Muahremović, Irfan Kasumović i Adem Smailhodžić.

"Marko, 'državni lopov', je pronevjerio državni novac, ali će vjerovatno vrlo brzo biti pušten, jer se pronašla neka 'rupa' u zakonu. Njihov međusobni sukob upotpunjuje zatvorski čuvar Jozo, koji, iako nema završenu osnovnu školu, želi da napreduje", navodi se u saopštenju iz KC Bihać.

Komedija "Državni lopov" spada u red najizvođenijih živih predstava u Bosni i Hercegovini, a pogledalo ju je više od 100.000 ljudi, kako u Bosni i Hercegovini, tako i u regionu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije