Pozornica

"Zlatni list" predstavi "Skoro pa drama"

"Zlatni list" predstavi "Skoro pa drama"
Foto: Srna | "Zlatni list" predstavi "Skoro pa drama"

MOKRA GORA - "Zlatni list" za najbolju predstavu na Drugom jesenjem pozorišnom festivalu na Mećavniku pripao je predstavi "Skoro pa drama" Maksima Miloševića sa Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu, rađenoj po tekstu Itana Koena.

Za najboljeg glumca proglašen je Dušan Mamula za ulogu u predstavi "Šest lica traže pisca" Akademije umetnosti iz Novog Sada, a najbolja glumica je Gordana Đokić za ulogu Maše u Čehovljevom komadu "Galeb" Akademije umetnosti u Beogradu. 

Dodjelom nagrada kasno sinoć na Mećavniku je završen Drugi jesenji pozorišni festival. 

Osnivač festivala Emir Kusturica rekao je da se čovjek mnogo bolje osjeća kada otvara, nego kada zatvara festival. 

On je istakao da su mnogi ljudi proveli život na Mećavniku, a da nisu vidjeli nijednu predstavu prije Jesenjeg festivala. Kusturica je rekao da se, uz podršku NIS-a, ovo mjesto pretvorilo u kulturni centar. 

Predsjednik žirija Vjera Mujović rekla je da je bilo veliko zadovoljstvo gledati predstave i sjajnu energiju, strast, igru i hrabrost koju su pokazali studenti. 

Na otvaranju festivala izvedena je predstava "Hipnoza jedne ljubavi" Dušana Kovačevića, koji je prethodno održao radionicu za studente. 

Publici su predstavljene četiri predstave - dva dramska klasika i dva savremena teksta. 

Izreka Matije Bećkovića "Kao da živimo u međuvremenu" ovogodišnji je slogan festivala koji se odvija prema ideji osnivača da Mećavnik postane sinonim za prožimanje energije i iskustva između mladih i ostvarenih umjetnika. 

Jesenji pozorišni festival, uz zimski "Kustendorf", proljećni Sajam knjiga i LJetni muzički festival "Boljšoj", zatvara godišnji ciklus festivala Emira Kusturice. 

Ovaj festival je organizovan uz pokroviteljstvo kompanije NIS, a u organizaciji "Rasta internacionala".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije