Vizuelna umjetnost

Akademija umjetnosti UNIBL 25 godina postojanja slavi izložbom u MSU RS

Akademija umjetnosti UNIBL 25 godina postojanja slavi izložbom u MSU RS
Foto: N.N. | Akademija umjetnosti UNIBL 25 godina postojanja slavi izložbom u MSU RS

BANJALUKA - Predstavnici Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci (UNIBL) i Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske (MSU RS) 26. januara u 19 časova otvoriće zajedničku izložbu kojom se proslavlja važan jubilej - 25 godina od osnivanja Akademije umjetnosti u Banjaluci.

"Obilježavanje ove značajne godine za Akademiju umjetnosti počinje izložbom umjetničkih djela svih nastavnika i saradnika koji rade i koji su radili na Studijskom programu likovne umjetnosti čiji se umjetnički radovi mogu posmatrati kao sastavni dio nastavnog procesa od osnivanja Akademije umjetnosti do danas. Izložbena postavka obuhvatiće radove pedest likovnih stvaralaca sa više od osamdeset djela koja su izlagana na regionalnim i svjetskim izložbama savremene umjetnosti", saopšteno je iz Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci.

Dalje navode da je izložba organizivana zajedničkom saradnjom Akademije umjetnosti i Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske i predstavlja kontinuitet uspješne saradnje dvije institucije koju je do sada obilježilo mnogo zajedničkih izložbenih projekata i edukativnih programa.

"Akademija će tokom ove godine svoj važan jubilej obilježiti svečanom akademijom, kao i nizom manifestacija i događaja, te su pored pomenute izložbe u planu i objavljivanje monografije, tradicionalni 'Dani Vlade S. Miloševića', Pozorišni akademski festival (PAF), Svjetski dan muzike kao i godišnja izložba radova studenata Akademije", pojašnjeno je.

Tokom trajanja izložbe u MSU RS posjetioci mogu da očekuju brojne prateće događaje, kao i niz drugih aktivnosti na kojima će učestvovati svi studijski programi Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci, što uključuje predstave, koncerte, predavanja, radionice i druge sadržaje, a izložba će biti otvorena do 26. aprila.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije