Vizuelna umjetnost

Autor Almir Šehić: Izložba "Sjećanja koja blijede" u CZK Mostar

Autor Almir Šehić: Izložba "Sjećanja koja blijede" u CZK Mostar
Foto: Centar za kulturu Mostar | Autor Almir Šehić: Izložba "Sjećanja koja blijede" u CZK Mostar

MOSTAR - Izložba pod nazivom "Sjećanja koja blijede", autora Almira Šehića, biće svečano otvorena u mostarskom Centru za kulturu (CZK) sutra u 19 časova.

"Sam naziv izložbe upućuje na sadržajnu dimenziju izložaka, slika, artefakata, objekata i instalacija. Koliko god nam se činilo da je djelovanje Almira Šehića određeno složenim procesima duboke kontemplacije, u isto vrijeme njegov umjetnički čin svjedoči konkretnoj angažiranosti. Radovi koje će predstaviti mostarskoj publici u nama možda mogu izazvati neugodu, ali u svakom slučaju nas podstiču da se unesemo u njihovu suštinu te da pokušamo odgonetnuti nagoviještenu poruku", saopšteno je iz Centra za kulturu Mostar.

Dalje navode da izložba ukazuje na probuđenog pojedinca, intelektualca i umjetnika koji pokušava razumjeti savremeni trenutak u kojem živi i ima potrebu iskazati svoj kritički stav o njemu, detektirati njegovu suštinu.

Šehić je rođen 1980. godine u Doboju, danas živi u Travniku, a na Univerzitetu "Džemal Bijedić" u Mostaru je 2014. godine stekao diplomu profesora likovne kulture. Do sada je imao tri samostalne izložbe, a učestvovao je na nekoliko kolektivnih izložbi te u radu likovnih kolonija na području BiH, Srbije i Hrvatske.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije