Vizuelna umjetnost

Autor Dejan Došlić: Otvorena izložba o banu Stefanu II Kotromaniću

Autor Dejan Došlić: Otvorena izložba o banu Stefanu II Kotromaniću
Foto: Ustupljena fotografija | Autor Dejan Došlić: Otvorena izložba o banu Stefanu II Kotromaniću

PRNJAVOR - Izložba posvećena Stefanu II Kotromaniću, autora Dejana Došlića, koja je nastala povodom 700 godina od početka samostalne vladavine bana Stefana II, otvorena je u Narodnoj biblioteci u Prnjavoru.

Dušan Marić, direktor Narodne biblioteke, ističe da su s istoričarem Došlićem već imali uspješnu saradnju.

"Radili smo izložbu o Stefanu Tvrtku I Kotromaniću i bio je logičan slijed da ugostimo i izložbu o njegovom stricu, banu Stefanu Drugom Kotromaniću. Izložba je prvobitno bila na Filozofskom fakultetu u Banjaluci, gdje je autor i zaposlen, nakon toga u Zavičajnom muzeju u Gradišci, a mi smo treća ustanova koju ova izložba posjećuje", rekao je Marić za "Nezavisne".

Istakao je da je zadovoljan interesovanjem građana za ovu izložbu te dodao da će posjetioci imati priliku da vide rodoslovno stablo porodice bana Stefana II, dok je dio izložbene postavke posvećen ekonomskom usponu srednjovjekovne Bosne.

"Naši sugrađani imaju priliku da nauče nešto novo o cjelokupnom istorijskom periodu od srednjeg vijeka do danas i drago nam je što za svako predavanje vlada velika zainteresovanost", naveo je Marić o izložbi koja će biti otvorena do 21. marta.     

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije