Vizuelna umjetnost

Bliža saradnja i novi vizuelni identiteti ustanova kulture u Trebinju

Bliža saradnja i novi vizuelni identiteti ustanova kulture u Trebinju
Foto: N.N. | Bliža saradnja i novi vizuelni identiteti ustanova kulture u Trebinju

Javna ustanova Kulturni centar Trebinje će poboljšati svoj rad zahvaljujuci projektu "ReCulture - Rebrendiranje ustanova kulture Zapadnog balkana", na način pravljenja još boljih kulturnih manifestacija i stvaranja kvalitetnog kulturnog sadržaja.

"Trudićemo se da u partnerstvu sa Muzejom savremene umjetnosti RS iz Banjaluke, Muzejom evropske civilizacije i Mediterana iz Marseja, FDU Beograd, Istitutom za kulturne politike Fiels OG iz Beča, Udruženjem 'Ink' iz Novog Sada i Umjetničkom kolonijom 'Danilovgrad' iz Danilovgrada, što je više moguće razmijenimo iskustva sa svim osvim ustanovama i tako unaprijedimo naš rad, ali i da skrenemo pažnju na sebe", kazao je Miljan Vuković, direktor Kulturnog centra Trebinje.

Na kraju projekta koji će trajati 40 mjeseci i biti finansiran od strane Evropske unije kroz program "Kreativna Evropa" u iznosu od 466.852 eura, osam dizajnera koji su prošli nekoliko vrsta obuka ponudiće nove vizuelne identitete ustanova koje su učesnice projekta.

Na taj će se način dobiti modernizovana prezentacija pomenutih kulturnih institucija koje će se kao takve pojaviti na tržištu Evope i dobiti bolje međusektorsko povezivanje i saradnju između kulturnih i kreativnih industrija na zapadnom Balkanu i državama članicama Evropske unije.

Sarita Vujković, direktorica Muzeja savremene umjetnosti RS iz Banjaluke i Mladen Banjac, kustos ovog muzeja, složili su se da će veliko partnerstvo u projektu značiti i spoj različitosti, koje podrazumijevaju i jedno određeno bogatstvo.

"Projekat će podrazumijevati i edukacije mladih, edukacije uposlenika ustanova kulture i zajedničko ucenje svih nas, a u okviru projekta će biti organizovane i izložbe i razni drugi segmenti, sa konceptnom idejom dugotrajne povezanosti", napomenula je Vujkovićeva, dok je Mladen Banjac, uz napomenu da prva aktivnost projekta počinje odmah izborom osam pomenutih mladih dizajnera pozvao sve mlade dizejnere iz regiona da se prijave.

Slađana Škočajić, načelnik gradskog Odjeljenja za kulturu, porodicu, sport i obrazovanje je dodala da se ovim projektim JU Kulturni centar uvodi u društvo velikana u region i trajno otvara još jedna vrata za razvoj kulture Grada Trebinja

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije