Vizuelna umjetnost

Bred Pit otvorio svoju prvu izložbu skulptura

Bred Pit otvorio svoju prvu izložbu skulptura
Foto: Twitter/Heidi Katariina | Bred Pit otvorio svoju prvu izložbu skulptura

Slavni američki glumac Bred Pit, u društvu australijskog muzičara Nika Kejva i britanskog skulptora Tomasa Hausagoa, otvorio je svoju prvu umjetničku izložbu u finskom gradu Tampere.

Na veliko iznenađenje stanovnika trećeg najvećeg grada u Finskoj, Pit je prvi put javnosti predstavio svoje umjetničke radove.

Glumac koji je samouki vajar izložio je svoje radove u okviru veće izložbe britanskog umjetnika Tomasa Hausagoa, a zajedno sa njima svoje keramičke radove predstavio je i australijski pjevač Nik Kejv.

"Za Nika i mene ovo je čitav novi svijet i naše prve izložbe. Za mene je ovo način da pogledam duboko u sebe, da vidim gdje sam pogriješio u odnosima sa ljudima, da budem brutalno iskren prema sebi, da razumijem one ljude koje sam možda povrijedio“, rekao je Pit na otvaranju izložbe.

Mediji prenose da je on vajanjem počeo da se bavi nakon razvoda od glumice Anđeline DŽoli, provodeći i 15 časova dnevno u studiju britanskog umjetnika u Los Anđelesu 2017. godine. 

Časopisu GQ kazao je da na svoje bavljenje vajanjem ne gleda kao na umjetnost, već na tihi, samački sport. Nenajavljena posjeta slavnog glumca Finskoj iznenadila je građane baltičke zemlje, a zanimljivo je da ni predstavnici sedme sile nisu mnogo znali o tome. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije