Vizuelna umjetnost

Danas otvaranje izložbe fotografija "Gavrilo Princip i Mlada Bosna"

Danas otvaranje izložbe fotografija "Gavrilo Princip i Mlada Bosna"
Foto: N.N. | Danas otvaranje izložbe fotografija "Gavrilo Princip i Mlada Bosna"

VIŠEGRAD - U galeriji Andrićevog instituta "Petar Lubarda" danas će biti otvorena dokumentarna izložba "Gavrilo Princip i Mlada Bosna" autora Miloša Vojinovića, eminentnog istoričara sa Evropskog univerzitetskog instituta u Firenci.

Iz Andrićevog instituta su istakli da izložba predstavlja važan segment u očuvanju istorijskog nasljeđa i podsjećanja na događaje koji su u velikoj mjeri oblikovali srpsku istoriju.

"Kroz fotografije i dokumente izložba nudi jedinstven uvid u život i djelovanje Gavrila Principa i članova Mlade Bosne, čiji su postupci imali dalekosežne posljedice na tok svjetske istorije. Ova izložba predstavlja ogroman doprinos nacionalnom pamćenju, ali i podsticaj na kritičko preispitivanje događaja koji su oblikovali našu sadašnjost", naveli su u Institutu, prenosi Srna.

Vojinović je istaknuti istoričar koji je svoje akademsko obrazovanje započeo na Univerzitetu u Beogradu, nakon čega se usmjerio ka međunarodnim istraživanjima, postajući dio Evropskog univerzitetskog instituta u Firenci.

Izložba će biti otvorena u 12.00 časova, a posjetioci će moći da je pogledaju narednih 15 dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije