Vizuelna umjetnost

Đakovićeva u posjeti MSU, pronaći nove načine za pristup publici

Đakovićeva u posjeti MSU, pronaći nove načine za pristup publici
Foto: N.N. | Đakovićeva u posjeti MSU, pronaći nove načine za pristup publici

BANJALUKA - Muzej savremene umjetnosti RS (MSU RS) danas su posjetili Tanja Đaković, pomoćnik ministra za kulturu Republike Srpske, i Igor Pilipović, viši stručni saradnik za vizuelnu i multimedijalnu umjetnost.

Tom prilikom razgovaralo se o trenutnoj situaciji u institucijama kulture RS, s obzirom na to da su usljed pandemije sve ustanove zatvorene za publiku, ali i o mogućnostima i načinima prilagođavanja ovoj situaciji. Razgovaralo se i o novim metodama za pristup publici putem online platformi, kao i o načinima podrške za online sadržaje kako bi institucije kulture i dalje bile aktivne.

Činjenica je da sve institucije kulture Republike Srpske rade, iako su zatvorene za publiku, na način na koji je to dozvoljeno. Tako je i MSU RS svoj rad prilagodio novonastaloj situaciji.

Trenutno se u MSU RS odvijaju radovi na rekonstrukciji zgrade, u toku je priprema faze koja podrazumijeva i određene segmente rušenja u prostoru kako bi se pripremilo okno za postavku lifta. U okviru održanog sastanka važna tema razgovora je bila i priprema novog Zakona o muzejskoj djelatnosti, na kome se intenzivno radi, a u čiju su radnu grupu uključeni i predstavnici MSU RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije