Vizuelna umjetnost

Djeca s poteškoćama u razvoju dala doprinos kulturi Trebinja

Djeca s poteškoćama u razvoju dala doprinos kulturi Trebinja
Foto: N.N. | Djeca s poteškoćama u razvoju dala doprinos kulturi Trebinja

Likovnom radionicom djece s poteškoćama u razvoju, okupljenom u Udruženje "Sunce nam je zajedničko", u trebinjskom Muzeju Hercegovine počela je tradicionalna manifestacija "Evropska noć muzeja".

Muzej Hercegovine trinaestu godinu zaredom pridružio se ustanovama kulture širom svijeta koje na ovaj način žele ljudima približiti kulturu, a tema ovogodišnje 'Noći muzeja' je "Muzeji za ravnopravnost, raznolikost i uključivanje", zbog čega je u Trebinju organizovana radionica upravo s djecom i osobama s poteškoćama u razvoju.

"Naš je cilj bio da organizujemo radionicu upravo s ranjivim kategorijama, kako bismo se držali teme inkluzije, raznolikosti i uključivanja, a djeca će raditi pozivnice i plakate u vezi s 'Noći muzeja'", objasnio je muzejski pedagog Simo Radić.

Predsjednica Udruženja "Sunce nam je zajedničko" Vesna Miljanović istakla da je ovo pravi primjer inkluzije djece s poteškoćama u razvoju u sve sfere društvenog života i zahvalila muzejskim radnicima na pozivu za radionicu.

U okviru 'Noći muzeja' u Muzeju Hercegovine biće organizovana i likovna radionica za trebinjske srednjoškolce i ostale zainteresovane građane, a u Galeriji ove ustanove će u subotu naveče biti otvorena izložba amatera likovne umjetnosti iz Trebinja pod nazivom "Trebinju s ljubavlju".

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije